From: Univerza <univerza-3@guest.arnes.si>
Date: Tue, Mar 10, 2020 at 10:53 AM
Subject: Obvestilo
To: Univerza <univerza-3@guest.arnes.si>

Spoštovane članice mreže SUTŽO,

tudi na ljubljanski UTŽO s ponedeljkom, 16. marcem, začasno prekinjamo z izobraževalnimi dejavnostmi. Odpadla izobraževalna srečanja bodo študijske skupine v okviru možnosti nadomestile s spletnim izobraževanjem ali kasneje, ko se bo stanje z virusno okužbo umirilo.

V nadaljevanju vam v vednost posredujemo naše obvestilo.

Ostanimo zdravi in lep pozdrav v upanju na čim prejšnje izboljšanje stanja
Alijana Šantej

Okrožnica študentom, animatorjem in mentorjem Univerze za tretje življenjsko obdobje v Ljubljani

Spoštovani,

od pojava korona virusa v Sloveniji smo se na Univerzi za tretje življenjsko obdobje večkrat obrnili po navodila na Nacionalni inštitut za javno zdravje in doslej vedno prejeli odgovor (nazadnje danes, 10. marca), da zapiranje UTŽO še ni nujen ukrep, da pa je končna odločitev seveda naša.

V tem tednu pa se vse pogosteje obračate na nas z vprašanji glede nadaljnjega delovanja študijskih skupin, še zlasti sedaj, ko se je število okužb povečalo in so tudi nekatere fakultete v Ljubljani prekinile s študijskim procesom.

Tudi na UTŽO smo se odločili, da zaradi odgovornega odnosa do naše ciljne skupine starejših udeležencev, od ponedeljka, 16. marca dalje, do nadaljnjega začasno preventivno prenehamo z izobraževalnimi aktivnostmi v predavalnicah.

Predlagamo, da v obdobju, ko ne bo rednih izobraževalnih srečanj v predavalnicah, v čim večji meri in v okviru možnosti organizirate spletno izobraževanje. Mentorjem in vsem zainteresiranim študijskim skupinam bo v ta namen na sedežu UTŽO na voljo ekipa za tehnično podporo (snemanje video predavanj, objava video predavanj, webinar, nameščanje aplikacij za digitalna komunikacijska orodja itd.). Za podrobnejše informacije za tehnično podporo se obrnite na nas od ponedeljka, 16. marca, dalje, tel. št.: 01 433 20 90, e-pošta: univerza3@siol.net

Sedež UTŽO bo odprt tudi v tem času, vsak delovni dan od 8. do 16. ure.

Manjkajoča izobraževanja bomo nadomestili po zaključku širjenja virusa, ko se bo stanje v Sloveniji, tako srčno upamo, umirilo.

Poračun realiziranih ur bomo urejali naknadno, ko bo znano dokončno stanje glede števila izvedenih ur.

Študijskim skupinam odsvetujemo vse ekskurzije in izlete zunaj Slovenije, pa tudi na žariščna območja po Sloveniji.

Po zadnjih navodilih na današnji dan, v torek, 10. marca, sicer velja odlok Ministrstva za zdravje o prepovedi zbiranja skupin nad 100 oseb v zaprtih prostorih. Vse študijske skupine na naši Univerzi pa so manjše od 100 članov. Zatorej študijskim skupinam, v katerih se boste soglasno odločili, da tudi od 16. marca dalje želite nadaljevati z izobraževanji, omogočamo nadaljnje izvajanje izobraževanja v naših predavalnicah na Poljanski 6 in v drugih najetih prostorih po mestu. Prosimo, da nas v tem primeru, če boste na lastno željo nadaljevali z izobraževalnimi srečanji, o tem obvestite.

NA NAČELNI RAVNI TOREJ OD PONEDELJKA, 16. MARCA DALJE, ZAČASNO PREKINJAMO Z IZOBRAŽEVALNIMI SREČANJI. ČE PA KATERA OD ŠTUDIJSKIH SKUPIN NE GLEDE NA TO OBVESTILO OB STRINJANJU VSEH ČLANOV SKUPINE IN MENTORJA ŽELI NADALJEVATI Z IZOBRAŽEVANJI, JI JE TO V NAŠIH PROSTORIH NA UTŽO IN V OSTALIH NAJETIH PROSTORIH OMOGOČENO.

O vseh nadaljnjih spremembah vas bomo sproti obveščali.

Vsem želim dobro zdravje in počutje ter vas lepo pozdravljam.
Alijana Šantej

Slovenska univerza za tretje življenjsko obdobje,
združenje za izobraževanje in družbeno vključenost
Univerza za tretje življenjsko obdobje v Ljubljani
The Third Age University of Ljubljana
Poljanska cesta 6, 1000 Ljubljana
Tel: 01 433 20 90
www.utzo.si

36 let Slovenske univerze za tretje življenjsko obdobje

(Skupno 29 obiskov, današnjih obiskov 1)