cerkvica sv. Ivana

Pohod na ŠEBRELJE 

energetska točka v bližini cerkvice

pred oltarjem je izredno močno zdravilno sevanje, zato se je tu dovoljeno zadrževati le 2 minuti!

Že dalj časa je tlela v meni želja, da pobliže spoznamo energijska zdravilna mesta na Šebrelju. Na hrbtu pomola stoji vas Šebrelje, na samem koncu pomola stoji cerkev Sv.Ivana, stoji na mestu starejših objektov namenjenih za stike z bogovi. Poznavalec zemeljskega energetskega delovanja iz Tolmina je izmeril jakost energije in zapisal sledeče: v obdobju zadnjih 45.000 let je bil ta kraj stičišče mnogih kultur. Na mestu sedanje cerkve Sv.Ivana so se ljudje zaradi izredno močnih energij vedno prijetno počutili, se zdravili in tu so tudi iskali stik s svojimi predniki in z bogom.

pohodniki si nabiramo dodatno energijo

Da so Šebrelje posebna gora nam pove že dejstvo, da so pod tem starim svetiščem odstrli znamenito neolitsko jamo Divje Babe, kjer so odkrili znamenito svetovno znano neandertalsko piščal. Pol ure po strmih stopnicah navzdol se nahaja jama.

Dne 6.11.2022 smo se pohodniki napotili v Šebrelje. V dobri uri smo premagali strmo pot ter se napotili do zdravilnih točk okrog cerkve. Gospod Franci Ahlin, domačin iz Grosupljega, je že pred našim prihodom izmeril vsa zdravilna mesta, bil je zelo navdušen nad zdravilno močjo zdravilnih mest. Posedali smo na teh točkah, nekateri so čutili prijetno ščemenje po telesu. Zemeljska moč je res tukaj.

vrt vsake hiše so krasila drevesa kakijev
cerkvica posvečena sv. Juriju

Bil je lep dan zato smo se napotili še v vas Šebrelje. Vas sestoji iz treh zaselkov Spodnja vas, Srednja vas in Zgornja vas. Vas je lepo urejena, trave so lepo urejene, sadno drevje je bilo polno, gojijo poleg običajnega sadnega drevja tudi kakije, vrtovi so sijali v rumeni barvi. Napotili smo se proti središču vasi pri cerkvi Sv.Jurija, mimo nekdanje osnovne šole, v vasi imajo tudi vaško trgovino, žal je bila že zaprta, ob 12 uri jo zaprejo.

okrepčevalnica v neposredni bližini cerkvice sv. Ivana
takole nas je v fotoaparat ujel vodnik Tone

Polni vtisov smo se ustavili še v okrepčevalnici ter se dobre volje vrnili v dolino.

Zapisal:   Anton Rajh

Fotografirala:  Anton Rajh in Ivo Puhar

(Skupno 23 obiskov, današnjih obiskov 1)