PLAKAT 1V četrtek, 4. 9. 2014,  je likovna skupina Univerze za tretje življenjsko obdobje Grosuplje pripravila razstavo v Kulturnem domu Grosuplje. Udeleženci smo obiskovali delavnico v mesecu juniju.
Gnetli smo glino in oblikovali človeške figure pod mentorstvom Anamarije Šmajdek, akademske kiparke.  Sedaj pa smo svoje izdelke, svoje stvaritve in doživljanja, svojo dušo, kot je poudarila ga. Šmajdek, postavili na ogled v avlo kulturnega svetišča.

Razstava  prikazuje študijski postopek upodabljanja človeških figur v glini. Uporabili smo dva postopka. Prvi je izdelava lika s pomočjo kvadrov, drugi pa ima za osnovo valje, ki jih zložimo skupaj, kot si jih je posamezni avtor zamislil – sede, leže, čepe. Tretji sklop pa predstavlja človeško figuro v naravi, med počitnicami, v sproščenem, intimnem doživljanju.
Svoja dela razstavljamo: Dora Adamič, Irena Bahovec, Sonja Gliha, Inka Goršič, Marija in Mitja Gerzina, Karmina Zadnik ter Milenka Nagelj in vsi vas vse prisrčno vabimo, da si ogledate naše izdelke.
Razstava je do 23. septembra 2014 na ogled v Kulturnem domu Grosuplje, 25. septembra pa jo bomo preselili v Mestno knjižnico Grosuplje.
Prispevek pripravila: Milenka Nagelj
Fotografije: Ivo Puhar

(Skupno 4 obiskov, današnjih obiskov 1)
 

Oznake: