Spoštovane kolegice in kolegi, spoštovani vsi prisotni!
Ponosen stojim danes na tem odru in gledam fotografije na stenah te dvorane. Fotografije, ki so delo udeleženk in udeležencev XIII. foto delavnice na Univerzi za tretje življenjsko obdobje Grosuplje.
Fotografije, ki kažejo, koliko znanja ste pridobili in koliko truda ste udeleženci foto delavnice vložili tekom študijskega leta. Dokazali ste, da se je vredno potruditi in s pomočjo fotografije ujeti pomembne trenutke iz našega življenja, ki bi sicer hitro šli v pozabo.
Dokazali ste, da je lepih motivov, ki jih je vredno ohraniti, povsod okoli nas veliko, pa naj si bo to ponosna modra ptica iz juga Afrike ali pa kuža z otožnim pogledom z domačega dvorišča.


Nobena še tako sofisticirana tehnika, noben algoritem najsodobnejše fotografske kamere zaenkrat še ne more nadomestiti človeškega očesa in z njim povezanih možganov ter predvsem srca pri izbiri motivov. Lahko motiv, ki ga je izbralo naše oko, le obdela ali dodela.
Zato vabim vse, ki imate v sebi vsaj malo želje po ustvarjanju, da se nam v jeseni pridružite na 14. foto delavnici. Povabite tudi svoje prijatelje, sorodnike in znance.
Fotografsko predznanje in zahtevna oprema nikakor niso pogoj. Dokaz so razstavljene fotografije, ki so nekatere nastale z zelo skromno opremo, toda z veliko željo po ustvarjanju.
Še enkrat prav lepo povabljeni.
S tem je naša razstava tu v dvorani Mestne knjižnice Grosuplje tudi uradno odprta in bo na ogled vse do konca poletja.

Napisal Franci Zorko – mentor foto delavnice

(Skupno 61 obiskov, današnjih obiskov 1)